Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția MAE rus la expulzarea angajatului Ambasadei Rusiei de la București

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Maria Zaharova consideră nefondată expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei în România
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Moscova va răspunde în mod adecvat declarării persona non grata și expulzării unui diplomat rus din România, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Desigur, vom răspunde în mod adecvat demersului românesc și vă vom informa suplimentar despre măsurile luate”, a spus ea într-un comentariu pentru site-ul departamentului.
Reprezentantul MAE rus a subliniat că diplomatul rus a fost declarat persona non grata fără motiv și sub pretexte exagerate.
„Vorbim despre o nouă provocare, implementată după un scenariu care a fost testat în mod repetat în marea majoritate a țărilor membre UE și NATO în ultimele luni. Acțiunile de rutină ale autorităților române sunt menite să demonstreze cea mai mare loialitate față de liniile directorii corporatiste occidentale. Nu putem vedea o linie independentă, națională a Bucureștiului aici, ceea ce nu face decât să agraveze situația”, a adăugat Zaharova.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Rusia
”Totul se va decide spre iarnă”. La Kiev a început lupta pentru putere
Fluxul de știri
0