Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Producătorii acuză misiunile diplomatice că nu promovează produsele moldovenești"

"Producătorii acuză misiunile diplomatice că nu promovează produsele moldovenești"
Abonare
Diana Crudu, ex-secretar de stat: "Avem un handicap la capitolul afaceri externe. Puțini ambasadori lucrează pentru stabilirea unor legături comerciale. Aproape toate misiunile diplomatice își rezumă activitatea în servicii consulare. Așa nu vom reuși niciodată".
Fosta secretară de stat în domeniul agricol, Diana Crudu, a făcut mai multe declarații pentru Agenția Sputnik Moldova, în contextul embargoului la produse vegetale moldovenești impus de Federația Rusă și perspectivele de perforare a unor noi piețe de către producătorii autohtoni.
"Piața din Federației Ruse este una foarte importantă pentru noi. Nu vom cunoaște motivele reale ale deciziei luate la Moscova și nici autoritățile de la Chișinău nu ne va spune adevărul. Totul va rămâne după culise. Vom avea de suferit mult. Pentru a ne asigura pe viitor de asemenea situații actuala conducere este obligată să depună efort pentru a duce produsele noastre pe alte piețe dar avem un mare handicap la acest capitol", a declarat Diana Crudu,
Fostul oficial se arată foarte rezervată în faptul că se va reuși promovarea produselor noastre pe piețe asiatice sau după Ocean.
"Misiunile noastre diplomatice s-au rezumat la activități consulare. Aproape foarte puțini au reușit să ne reprezinte. Nu cred că se va schimba radical în această direcție. Vorbesc în cunoștință de cauză", mai spune fostul secretar de stat.
Fluxul de știri
0