Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Estonia se implică tot mai mult în criza din Ucraina

© AP Photo / Liis Treimannimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Estonia își continuă acțiunile sale tot mai ostile Federației Ruse, anunțând prin ministrul apărării de la Tallinn că va continua să furnizeze arme Ucrainei.
CHIȘINĂU, 19 aug - Sputnik. Estonia intenţionează să furnizeze Ucrainei arme suplimentare, mortare şi arme antitanc, pe care să le folosească în conflictul cu Rusia, a anunțat joi, guvernul de la Tallinn, transmite Agerpres.
De asemenea, Estonia dorește să se asocieze unei inițiative britanice de extindere a pregătirii forțelor armate ucrainene. Un alt demers este acela de a dona un al doilea spital de campanie armatei ucrainene, proiect pe care îl va face în parteneriat cu Germania, a mai declarat guvernul estonian.
Ministrul estonian al apărării, Hanno Pevkur, a declarat că continuarea înarmării Ucrainei este o prioritate pentru statul baltic.
Estonia a oferit Ucrainei, potrivit propriilor sale declarații, ajutor militar în valoare de 250 de milioane de euro, de la sfârșitul lunii februarie. Printre armele oferite ucrainenilor, se găsesc mine antitanc și rachete Javelin, de producție americană, dar și obuziere de producție est-germană.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2022
Internațional
Guterres cere să se asigure securitatea la Centrala Atomică Zaporojie
Fluxul de știri
0