Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile

© Sputnik / Rodion ProcaЭкс-президент Молдовы Игорь Додон
Экс-президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Abonare
Fostul președinte al Republicii Moldova va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. Încă 30 de zile va sta în arest la domiciliu fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.
Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a prelungit mandatul de arest la domiciliu la solicitarea procurorilor.
Procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, a declarat că a susținut suficiente probe care ar confirma riscurile de distrugere a probelor și eschivare de la răspunderea penală.
„În ședința de judecată am probat și am susținut prin probe, în viziunea noastră suficiente, probe noi care confirmă actualitatea riscurilor care confirmă ingerința în urmărirea penală, privind distrugerea probelor, privind eschivare de la răspundere și pedeapsă penală și, inclusiv, riscul de săvârșire de noi infracțiuni”, a declarat Iarmaliuc.
Potrivit procurorului, acestea sunt motivele care au stat la baza înaintării demersului de către procurorii anticorupție de prelungire a mandatului de arest pentru Igor Dodon. Potrivit apărătorilor fostului șef de stat, decizia va fi contestată în trei zile.
Deputatul Marina Tauber la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Politică
Marina Tauber va sta încă 20 de zile în penitenciar
Fluxul de știri
0