Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan îi va propune lui Zelenski să-i organizeze o întâlnire cu Putin

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediapreședintele turc Tayyip Erdogan
președintele turc Tayyip Erdogan  - Sputnik Moldova, 1920, 18.08.2022
Abonare
A Haber scrie că la Lvov Erdogan îi va propune lui Zelenski să-i organizez o întâlnire cu Putin.
CHIȘINĂU, 18 aug - Sputnik. În timpul vizitei sale la Lvov, președintele turc Tayyip Erdogan îi va oferi lui Vladimir Zelenski să-i organizeze o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, a relatat canalul TV A Haber de la Lvov, citând surse diplomatice.
„Se așteaptă ca Erdogan să-i propună lui Zelenski să-i organizeze o întâlnire cu Putin”, a spus corespondentul postului TV din Lvov, care este citat de RIA Novosti.
"Zelenski a propus de patru ori președintelui rus Putin un summit bilateral. Propunerea Kievului a fost întotdeauna respinsă de Moscova cu răspunsul "Nu există nicio chestiune concretă pe care liderii să o discute". Cu toate acestea, înainte de summit-ul trilateral de la Lvov, se observă că Rusia a început să-și înmoaie poziția dură. Potrivit știrilor pe care le-am primit din surse ruse, președintele rus Vladimir Putin s-ar putea întâlni cu Vladimir Zelenski. Partea rusă a declarat că liderii ar putea discuta și defini o „foaie de parcurs”. Delegațiile pot începe apoi să lucreze pentru a implementa această foaie de parcurs”. Chiar dacă nu se va ajunge la înțelegerea încheierii unei păci definitive în Ucraina, cel puțin obținerea unui încetare durabilă a focului va depinde de mesajele pe care Zelenski le transmite președintelui Erdogan la summitul de la Lvov în prezența secretarului general al ONU Guterres.
Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Internațional
Turcia se pregătește pentru o nouă arhitectură de securitate în Europa
Fluxul de știri
0