Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Patronii occidentali aproape că au scos din calcul regimul de la Kiev, spune SVR

© Photo : Пресс-служба президента УкраиныDrapelele SUA și Ucrainei
Drapelele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Abonare
Reprezentantul Serviciul de Informații Externe (SVR) al Rusiei Matveev a spus că Occidentul a început pregătirile pentru divizarea Ucrainei.
CHIȘINĂU, 17 aug – Sputnik. Patronii occidentali au scos din calcul practic regimul de la Kiev și plănuiesc deja împărțirea Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse, general-colonelul Vladimir Matveev, la Conferința pentru Securitate Internațională de la Moscova.

"Evident, Occidentul nu este preocupat de soarta regimului de la Kiev. După cum se poate vedea din informațiile primite de SVR, patronii occidentali aproape că au scos din calcul acest regim și acum elaborează cu zor planuri de divizare și ocupare a cel puțin câtorva părți din pământurile ucrainene”, a spus el, fiind citat de RIA Novosti.

Însă, potrivit generalului, miza cea mare este mult mai mult decât Ucraina: pentru Washington și aliații săi, este vorba despre soarta sistemului colonial de dominație mondială.
Faptul că Washingtonul și Varșovia intenționează să stabilească controlul militar-politic al Poloniei asupra „moșiilor istorice” din Ucraina a fost spus la sfârșitul lunii aprilie de directorul Serviciului de Informații Externe, Serghei Narîșkin.
Potrivit acestuia, conducerea poloneză a început deja să elaboreze scenarii pentru dezmembrarea de facto a Ucrainei, iar Varșovia este convinsă că Statele Unite și Marea Britanie vor fi nevoite să susțină acest plan.
Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Rusia
Șoigu a declarat că nu există necesitatea utilizării armei nucleare în Ucraina
Fluxul de știri
0