Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: Dacă eram prim-ministru aș fi făcut remanieri în Guvern

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a dat o notă activității Guvernului Gavrilița și a vorbit despre calitatea comunicării miniștrilor cu cetățenii și partenerii.
CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Dacă Maia Sandu ar fi fost prim-ministru în actualul Guvern ar fi făcut anumite remanieri în rândul miniștrilor. Despre aceasta a anunțat șeful statului în cadrul unei emisiuni a portalului de știri regional Nord-News.
Președintele este de părere că unii miniștri nu țin cont de importanța comunicării cu cetățenii, agenții economici sau părțile interesate care țin de domeniul lor. Maia Sandu este de părere că este nevoie de mai multă viteză, or unele ministere s-au mișcat prea încet de la învestirea Guvernului Gavrilița.
„Cred că în acest context dificil, activitatea Guvernului poate fi apreciată ca „bine”, dar este adevărat că sunt domenii unde lucrurile s-au mișcat mai repede, în pofida capacităților mici, scăzute la ministere. Sunt și ministere care s-au mișcat încet. Cred că este nevoie de mai multă viteză. Cred că sunt miniștri care au reușit și să comunice cu oamenii, și miniștri care nu au comunicat cu oamenii, agenții economici sau părțile interesate, care țin de domeniul lor. Am așteptări de la unii miniștri să interacționeze cu cetățenii mult mai bine decât până acum”, a menționat Maia Sandu.
Președintele a mai precizat că este responsabilitatea prim-ministrului să facă sau nu remanieri în Guvern. Amintim, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a fost deja înlocuit. În spațiul public au apărut informații că următorul ministru care va fi schimbat va fi cel al Economiei.
Baloți de paie - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Economie
Peste două mii de cereri pentru compensarea accizei la motorină au fost depuse la AIPA
Fluxul de știri
0