Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Activist: Rusia are toate motivele să fie îngrijorată de libertatea presei din Moldova

"Rusia are toate motivele să fie îngrijorată de libertatea presei în Republica Moldova"
Abonare
Dumitru Roibu, activist civic: "Să nu uităm că acum un an toți membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului au fost schimbați după principiul loialității față de guvernare. Opoziția nu are niciun cuvânt în această structură".
Reacția MAEIE la declarațiile Ministerul de Externe al Federației Ruse care a anunțat săptămâna trecută despre „degradarea” presei din Republica Moldova este întemeiată, susține președintele AO "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu. Presa care oferă un alt unghi de vedere la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova este supusă unei presiuni enorme.

"Să nu uităm că acum un an toți membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului au fost schimbați după principiul loialității față de guvernare. Opoziția nu are niciun cuvânt în această structură. Posturile de opoziție sunt amendați regulat, iar unele au fost închise fără temei", susține activistul.

În interviul acordat Agenției Sputnik Moldova, Dumitru Roibu pune la îndoială că acuzațiile aduse guvernului de la Chișinău au servit drept pretext de a impune embargou la produsele vegetale moldovenești.
Nu asta a stat la baza embargoului ci șirul de acțiuni întreprinse de guvernul Gavrilița, a declarat Roibu.
Fluxul de știri
0