Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Silvia Radu după percheziții: Nu am semnat contracte, nu am făcut și nu am primit plăți

© Photo : AllMoldovaСильвия Раду
Сильвия Раду - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Abonare
Fostul primar interimar al Capitalei a venit cu o primă reacție după perchezițiile din 15 august.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Fostul primar interimar al Chișinăului, Silvia Radu, este gata să colaboreze cu ancheta, dar condamnă modalitatea prin care organele competente ale statului de a investiga bănuieli de săvârșire a infracțiunilor.
Despre aceasta a anunțat Silvia Radu, după ce ieri, 15 august, ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au desfășurat percheziții înclusiv la adresa funcționarului într-un dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari.
„Eu recunosc dreptul organelor competente ale statului de a investiga bănuieli de săvârșire a infracțiunilor și sunt deschisă să colaborez cu ancheta, însă condamn modalitatea de a face acest lucru prin lezarea imaginii publice și a demnității unor persoane nevinovate. Consider că astfel de acțiuni, fără suport probatoriu, încalcă vehement drepturile omului”, a scris fostul primar interimar pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
Totodată, Silvia Radu susține că nu cunoaște nimic despre tranzacțiile și nu are nicio legătură cu tranzacțiile respective.
„Nu am semnat contracte. Nu am făcut și nu am primit plăți. Nu am participat nici la frauda bancară și nici la furtul miliardului”, a mai spus Silvia Radu.
Amintim, CNA anunță că fostul conducător al Autorității Aeronautice Civile este bănuit că, împreună cu alți foști angajați ai entității aeronautice și un fost primar al Capitalei, ar fi comis infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari.
️Cele patru persoane anchetate ar fi activat în cadrul unei companii de prestare a serviciilor de consultanță în domeniul aeronautic și ar fi semnat mai multe contracte cu entități similare de peste hotare.
️În cadrul urmăririi penale, s-a constatat că banii primiți pentru servicii ar fi intrat în conturile companiei moldovenești, dar și în conturile unor companii offshore. Ulterior, banii ajunși în offshore ar fi fost distribuiți pe conturile mai multor companii-căpușă, pentru a legaliza proveniența lor. În final, mijloacele financiare spălate ajungeau pe cardurile personale ale celor patru suspecți.
️Ofițerii CNA și procurorii investighează o sumă de peste 2 milioane de euro, încasată de beneficiarii companiei. O parte din aceasta nu ar fi fost raportată către autoritățile fiscale din Republica Moldova, fiind tăinuită prin utilizarea sistemelor bancare din zone offshore.
Silvia Radu  - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Politică
Percheziții la un fost primar interimar al Chișinăului: Ce caută procurorii
Fluxul de știri
0