Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Forumul ”Armia-2022”: mii de exemplare de noi armamente din 72 de țări

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaОткрытие форума "Армия-2022" и армейских международных игр
Открытие форума Армия-2022 и армейских международных игр - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Abonare
Forumul militar-tehnic internațional „Armia-2022” distrugând în același timp miturile occidentale despre „izolarea” Rusiei.
Forumul militar-tehnic internațional „Armia-2022”, desfășurat în apropiere de Moscova, atrage în mod tradițional atenția specialiștilor dintr-o bună jumătate de țări ale lumii, demonstrează cele mai bune exemplare de armamente ale Federației Ruse și ale altor zeci de state, distrugând în același timp miturile occidentale despre „izolarea” Rusiei.
La centrul expozițional ”Patriot” din Kubinka, în perioada 15-21 august, are loc Forumul militar-tehnic Internațional ”Armia-2022”, cu participarea a 1500 de întreprinderi și organizații, a delegaților din 72 de state.
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participat pe 15 august la ceremonia de deschidere a forumului.
Pe standurile expoziționale sunt prezentate peste 28 de mii de produse. Numai ”Rosteh” a desfășurat peste o mie de mostre de tehnică militară.
Vizitatorii iau cunoștință cu interes de cele mai noi exemplare de armamente, pe o suprafață de 257 de mii de metri pătrați.
„Armia-2022” nu este mai puțin amplă decât în ​​anii precedenți. Luând în considerare operațiunea militară specială a Rusiei, accentul în acest an este pus pe sistemele de artilerie, drone, sistemele de dirijare și cercetare, tehnologiile de inteligență artificială.
Datorită abundenței de produse noi și a unui program de afaceri vast, forumul prezintă interes pentru un cerc larg de public, ca să nu mai vorbim de cadrele militare și specialiștii din industria de apărare. Sunt destul de semnificative expozițiile mostrelor de armamente de perspectivă, clusterul complexelor și sistemelor robotice "Roboarmia", spectrul de tehnică militară orientat spre export.
Forumul le promite multe descoperiri interesante oaspeților din Rusia și din străinătate. ”Armia-2022” este o platformă importantă pentru discuții. Vastul program științific și de afaceri include 211 acțiuni. Aici sunt discutate problemele dezvoltării tehnologiilor de inteligență artificială, asigurării cu energie a trupelor, roboticii, UAV-urilor, comunicațiilor, înlocuirii importurilor și diversificării industriei de apărare.
Din 2015, forumul internațional promovează exportul producției militare rusești de înaltă tehnologie. În marja „Armatei” sunt încheie contracte de livrare a producției industriei de apărare, cu clienți ruși și străini. Potrivit prognozei Ministerului rus al Apărării, costul total al acordurilor cu structurile de forță rusești va depăși 500 de miliarde de ruble. Suma tranzacțiilor cu clienții străini poate fi mult mai mare (bilanțul final este făcut la câteva luni după încheierea expoziției).
Și totuși, banii nu sunt principalul. Obiectivele strategice ale „Armatei” sunt perfecționarea complexului militar-industrial al Federației Ruse, consolidarea cooperării militar-tehnice cu partenerii străini ai Rusiei și educația patriotică a tineretului rus.

Atracția armamentului rusesc

Baza expoziției Federației Ruse o constituie cele mai noi exemplare de sisteme de rachetă, tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie, elicoptere și arme de calibru mic.
La forum este prezentată noua mașină robotizată de luptă pentru infanterie BMP-3. ”Uralvagonzavod” a prezentat tehnica ce s-a recomandat deja în operațiunile de luptă din Ucraina - tancul T-90MS, vehiculul de luptă de sprijin al tancurilor BMPT ”Terminator” și cel mai bun obuzier autopropulsat din lume ”Msta-S” de 152 mm, cu sistem de dirijare automat.
Diamantul forumului ”Armia-2022” a devenit complexul de aviație Su-57 de generația a cincea, aflat în imediata apropiere a clădirii Centrului ”Patriot”.
Rusia tinde să dezvolte arme de înaltă precizie, sisteme fără pilot, arme bazate pe noi principii fizice și sisteme de dirijare a trupelor centrate pe rețea.
Specialiștii sunt atrași de standurile cu drone ”Orlan-10E” și ”Orlan-30”, muniție de baraj ”Kub-E”, tancul T-14 Armata, vehiculul de luptă cu roți pentru infanterie K-17 ”Bumerang”, tancul amfibiu ușor ”Octopus-SDM1", sistem de rachete antiaeriene "Tor-E2" și sistemul anti-drone „Silok”.
La forumul a fost demonstrată noua stație radio de spionaj în bandă HF, cu rază de detectare de 2500 km, complexul este în stare să urmărească până la 100 de ținte concomitent.
În mod tradițional, sunt active la Kubinka întreprinderile de apărare ale Republicii Belarus. Compania ”Belspetsvneshtechnika” integrează de câțiva ani la forumul ”Armia” produse de înaltă tehnologie a peste 15 companii belaruse. Din țările din vecinătate, în regiunea Moscovei sunt prezente companii ale industriei de apărare din Kazahstan și Uzbekistan, precum și o delegație din Armenia.
Voi aminti că în 2015 forumul internațional a început cu cinci țări (Armenia, Belarus, Kazahstan, Pakistan, Malaezia). În 2017 s-au adăugat China, Africa de Sud și Slovacia, care au înlocuit Malaezia. Turcia a apărut în 2018. În 2019 - Azerbaidjan și Thailanda.
Dinamica de creștere este impresionantă: 2016 - 58 de întreprinderi și holdinguri străine, 2017 - 78 de companii, 2018 - 84 de întreprinderi, 2019 - peste 100 de întreprinderi străine din industria de apărare. Acum, evident, sunt mult mai multe.
Президент РФ В. Путин принял участие в открытии форума Армия-2022 - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2022
Rusia
Putin a spus că cetățenii ruși sunt mândri de armata și marina lor
Fluxul de știri
0