Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fascismul revine ”pacifist” în Europa

© Sputnik / Sergei KirkachSchengen Visa
Schengen Visa - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Abonare
Statele din Uniunea Europeană au intrat într-o nouă dezbatere cu privire la cât de departe să meargă rusofobia deja oficială la nivelul UE: să se permită sau nu accesul cetățenilor ruși pe teritoriul UE?
BUCUREȘTI, 15 aug - Sputnik. Într-o întâlnire la Oslo, liderii țărilor din nordul Europei au discutat despre oportunitatea ridicării dreptului cetățenilor ruși de a intra în UE. Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că se opune unei astfel de măsuri, dar lideri nord- europeni au achiesat la o astfel de măsură profund rasistă.
Finlanda susține un astfel de demers. Premierul finlandez, Sanna Marin, consideră că cetățenii ruși trebuie să fie sancționați pentru că sunt de acord cu propriul lor președinte și guvern.
De asemenea, premierul finlandez consideră că ”nu e corect” ca rușii să poată admira ”peisajele Europei”.
Şefa guvernului danez Mette Frederiksen a afirmat că ideea trebuie să fie dezbătută iar omologa sa suedeză, Magdalena Andersson, a declarat că sunt ”argumente solide de ambele părți”, inclusiv pentru o astfel de măsură cu evident caracter fascist.
Fluxul de știri
0