Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dunărea nu mai este navigabilă

CC BY 2.5 / Ronline / Canalul Dunăre - Marea Neagră
Canalul Dunăre - Marea Neagră - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2022
Abonare
Dunărea este grav afectată de secetă. Nivelul scăzut al apei afectează grav, ba face chiar imposibilă navigația pe anumite segmente din Dunăre.
BUCUREȘTI, 15 aug -Sputnik. Șeful autorității fluviale bulgare, Ivan Zherkov, a declarat că pe tronsonul româno-bulgar al Dunării s-au format 20 de praguri care împiedică navigația.
Cel mai jos nivel al apelor se găsește în apropierea insulei Belina, cunoscută pentru dosarul de care este legat numele lui Liviu Dragnea. Pescajul maxim acolo este în prezent de 1,30 de metri.
Conform lui Zherkov, doar vasele cu încărcătură foarte ușoară sau cele fără încărcătură, cu un pescaj de maxim 1,30 metri pot naviga fără grijă pe Dunăre, în zona bulgaro-română.
De altfel, căpitanii de nave evită să navigheze în aceste condiții și practic este un blocaj al navigației pe Dunăre, cu consecințe economice negative.
Nu este prima dată când Dunărea este afectată grav de secetă. Situația este comparabilă cu anii 2003 și 2018 și este departe de a se remedia prea curând.
La Ruse, nivelul Dunării a scăzut până la 52 de centimetri deasupra punctului de 0 absolut. Experții se așteaptă să mai scadă cu 3 centimetri.
Fluxul de știri
0