Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat verificarea raportului Amnesty International privind Ucraina

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Maria Zaharova consideră că Occidentul nu este mulțumit de rezultatele raportului Amnesty International privind Ucraina
CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentând viitoarea verificare a raportului Amnesty International, în care organizația acuza trupele ucrainene de încălcarea normelor umanitare și a dreptului militar, a declarat că Occidentul nu este mulțumit de rezultatele raportului, chiar dacă faptele indică altfel.
"Pentru că rezultatul ar trebui să fie diferit. Cel care se potrivește curentului mainstream. Faptele nu interesează pe nimeni. Din moment ce au spus că regimul de la Kiev nu trage în civili, înseamnă că nu trage. O abordare antiștiințifică". Dar tocmai prezența sa definește actualul sistem occidental ca o dictatură”, a scris ea pe canalul său Telegram, fiind citată de RIA Novosti.
Anterior, Amnesty International a declarat că raportul său, care vorbea despre încălcări ale legii militare de către trupele ucrainene și după care a fost criticat de Kiev, va fi verificat de „experți independenți”, a scris agenția dpa, citând o declarație a organizației.
Potrivit agenției, biroul german al Amnesty International a declarat că rezultatele raportului „nu au fost comunicate cu delicatețea și acuratețea” așteptate de la organizație, inclusiv acest lucru se aplică „declarației ulterioare și reacției Secretariatului Internațional la critica publică".
Amnesty a spus că ar dori să fie „direct implicată în procesare” pentru a „înțelege ce a mers prost și de ce, pentru a învăța din asta și pentru a ne îmbunătăți activitatea în domeniul drepturilor omului”, a citat dpa un fragment din declarație.
Amnesty International a publicat pe 4 august un raport în care acuza trupele ucrainene de încălcarea normelor internaționale umanitare și a dreptului militar. Acesta a menționat că armata ucraineană a desfășurat arme în școli și spitale, punând în pericol civilii.
Amnesty International este o organizație neguvernamentală. Misiunea sa „este să efectueze cercetări și să ia măsuri menite să prevină și să elimine încălcările grave ale drepturilor omului”.
Organizația este finanțată de o serie de guverne și structuri internaționale. Printre aceștia se numără Departamentul de Stat al SUA, autoritățile britanice, Comisia Europeană. Potrivit rapoartelor din presă, miliardarul american George Soros alocă, de asemenea, fonduri substanțiale către Amnesty International prin intermediul Fundației pentru Societatea Deschisă.
Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Amnesty îşi susţine raportul despre Ucraina, în ciuda criticii din partea lui Zelenski
Fluxul de știri
0