Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Grupul petrolier saudit Aramco: Ne aşteptăm ca cererea de petrol să continue să crească

© AFP 2022 / Getty Images / BILL PUGLIANOAramco
Aramco - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Duminică, grupul petrolier saudit Aramco a raportat un profit net record de 48,4 miliarde de dolari în cel de-al doilea trimestru al lui 2022. Care sunt cauzele ce au dus la acest câștig imens.
BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Saudi Aramco a precizat că, în trimestrul care s-a încheiat la 30 iunie, profitul său net a crescut cu 90% în ritm anual, până 181,64 miliarde de riali (48,39 miliarde de dolari).
Acest fapt reprezintă un nou record trimestrial înregistrat de cel mai mare producător mondial de petrol, după rezultatul net de 39,5 miliarde de dolari în trimestrul 1 (ianuarie - martie 2022).
Directorul general de la Aramco, Amin Nasser, spune că, în ciuda volatilității de pe piețele mondiale și a incertitudinilor economice care persistă, evenimentele care au avut loc în primul semestru al acestui an confirmă punctul lor de vedere potrivit căruia este esenţial să continue să investească în industria lor, atât pentru a contribui la garantarea faptului că pieţele rămân bine aprovizionate, cât şi pentru a facilita o tranziţie energetică ordonată.
”Ne aşteptăm ca cererea de petrol să continue să crească pentru restul deceniului, în pofida presiunilor economice în scădere asupra previziunilor globale pe termen scurt”, a adăugat Nasser, potrivit digi24.ro.
Rezultatele anunţate de Aramco pentru trimestrul al doilea al acestui an sunt cele mai ridicate înregistrate de la introducerea companiei la bursă, la finele lui 2019.
De asemenea, aceste rezultate depășesc cu mult estimările analiştilor care mizau pe un profit net de 46,2 miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0