Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom a mărit livrările de gaze către Ungaria

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un oficial al Ministerului ungar de Externe a declarat că Gazprom a majorat livrările de gaze către Ungaria prin conducta Turkstream, care aduce gazele prin Serbia.
BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Ungaria se opune ferm ideii oricăror sancțiuni UE asupra importurilor de gaze rusești. Țara este dependentă în proporție de 85% de gazul rusesc.
Premierul maghiar Viktor Orban a făcut lobby pentru a obține o scutire de la sancțiunile UE asupra importurilor de țiței rusești.
La rândul său, ministrul maghiar de Externe s-a întâlnit, luna trecută, la Moscova, cu omologul său Serghei Lavrov, prilej cu care a solicitat încă 700 de metri cubi de gaze, pe lângă un acord de furnizare pe termen lung existent cu Rusia.
Conform unui acord ulterior, Gazprom a început să suplimenteze fluxurile de gaze către Ungaria, vineri, a declarat într-un comunicat secretarul de stat al Ministerului de Externe ungar, Tamas Menczer, transmite stiripesurse.ro.
Menczer a spus că Gazprom va adăuga 2,6 milioane de metri cubi de gaze suplimentari pe zi, livrărilor convenite anterior, prin Turkstream în august, volumul livrărilor din septembrie fiind în negocieri.
Ungaria a stocat 2,84 miliarde de metri cubi de gaze până la jumătatea lunii iulie, cel mai scăzut nivel din acea perioadă din ultimii cinci ani, pe baza datelor furnizate de autoritatea naţională de reglementare a energiei.
Ungaria primeşte 3,5 miliarde de metri cubi (bcm) de gaze pe an prin Bulgaria şi Serbia, în cadrul acordului său pe termen lung cu Rusia, şi încă 1 miliard de metri cubi printr-o conductă din Austria.
Precizăm că acordul cu Gazprom este pe o perioadă de 15 ani, cu opţiune de modificare a cantităţilor achiziţionate după 10 ani.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2022
Societate
Noi decizii ale CSE. Vizează aprovizionarea cu lemne și gaz
Fluxul de știri
0