Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Când va fi gata centura Chișinău? Anunțul făcut de ministrul Andrei Spînu

© Sputnik / Mihai CarausAndrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2022
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță că centura Chișinău va fi reabilitată până în octombrie.
CHIȘINĂU, 14 aug – Sputnik. Centura Chișinău va fi reabilitată, iar progresul de execuție este de aproximativ 70%. Lucrările se vor încheia integral până în octombrie 2022. Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.
„Facem ce am promis. Centura Chișinău va fi reabilitată. Am fost pe șantierul de lucru a primului sector a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău. Am verificat mersul lucrărilor la zi. Progresul de execuție este de aproximativ 70%. La ziua de azi se execută lucrări de amenajare a intersecțiilor, lucrări de drenaj, instalarea indicatoarelor rutiere. Ulterior va fi aplicat stratul de uzură și executarea marcajului rutier”, a precizat Spînu.
Ministrul a anunțat că drumul de centură a orașului Chişinău, pe primul sector are o lungime de 6.6 km, iar valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane de euro, bani alocați de Banca Europeană de Investiții.
Spînu a dat asigurări că lucrările se vor încheia integral până in octombrie 2022, menționând că în perioada următoare vor fi lansate licitațiile pentru alte 2 sectoare.
Gaibu - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2022
Societate
Ministrul Economiei anunță că agenților economici nu le va fi compensat tariful la gaz
Fluxul de știri
0