Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vucic: Serbia nu va ataca Kosovo, dar nici nu va renunța la poziția sa

© AP Photo / Darko VojinovicPreședintele Serbiei, Aleksandar Vucic,
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2022
Abonare
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că Serbia nu are intenția de a ataca regiunea Kosovo, dar va reacționa la acțiunile agresive, de lichidare a sârbilor, pregătite de kosovari.
CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Comentând declarația lui Aljbin Kurti, premierul autoproclamatei republici Kosovo, conform cărora Serbia ar duce o politică agresivă și urmărește provocarea unui conflict în Balcani, Vucic a răspuns că toate aceste afirmații sune neadevărate.
„Ei pregătesc lichidarea oamenilor noștri din nordul Kosovo. Spun asta deschis.Și îi avertizez să nu facă acest lucru, sub pretextul luptei împotriva criminalității. Nu-i ucideți pe oameni. Noi nu vrem să ucidem pe nimeni. Avem nevoie de pace și stabilitate”, a spus Vučić, conform Flux24.
Președintele Vučića anunțat că pe 17 și 18 august va efectua o vizită la Bruxelles, unde va discuta cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și va participa la dialogul cu Priștina. De asemenea a transmis statelor care susțin Kosovo,dar și autorităților provizorii din Priștina, că nu trebuie să încerce să oblige Serbia să renunțe la drepturile sale, să lucreze la distrugerea acordurilor care au fost semnate.
Vučić, în adresarea sa jurnaliştilor, a spus că va discuta cu Stoltenberg pe 17 august din cauza rolului pe care NATO şi KFOR îl au în Kosovo.
„Acestea vor fi discuții ulterioare despre stabilirea unei bune cooperări, a unei bune comunicări, care este foarte importantă în momentele de criză. Sper că vom avea o conversație bună. Am avut deja o conversație telefonică și am convenit să ne așezăm la masa la Bruxelles și să discutăm și despre toate problemele din Kosovo și Metohia,în special din nordul provinciei,”, a spus Vučić.
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Internațional
Președintele Finlandei: Unitatea europeană e amenințată de criza energetică
Fluxul de știri
0