Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poșta Moldovei va fi reorganizată: Decizia luată de Guvern

© Sputnik / OsmatescoPoșta Moldovei
Poșta Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2022
Abonare
Guvernul Republicii Moldova a luat decizia de a reorganiza în societate pe acțiuni întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” .
CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Întreprinderea de stat „Poșta Moldovei” va fi reorganizată în societate pe acțiuni. Într-un proiect de hotărâre al Guvernului se menționează că astfel se dorește atragerea investițiilor din fonduri interne sau străine. Astfel, potrivit autorităților, se va asigura o activitate stabilă, precum și o bună dezvoltare a întreprinderii.
În ultimii cinci ani se atestă o micșorare a investițiilor realizate de către „Poșta Moldovei” în sectorul serviciilor poștale. Anul de vârf a fost 2019, când s-au investit 19 milioane de lei. În 2020 au fost investiți 9 milioane de lei, iar în 2021 – 6 milioane de lei.
„Spre deosebire de instrumentele de datorie prin care banii împrumutați trebuie restituiți celor de la care au fost împrumutați, capitalul social reprezintă proprietatea continuă a companiei și astfel nu trebuie rambursat. Devenind co-proprietarii sau acționarii unei companii, investitorii își asumă responsabilitatea ca acea companie să fie profitabilă și să aibă succes. Reieșind din acest raționament, ÎS „Poșta Moldovei” a inițiat un plan de digitalizare şi modernizare atât a serviciilor prestate, cât şi a rețelei sale logistice prin atragerea investițiilor”, se menționează în proiect.
Proiectele investiționale inițiate includ câteva obiective strategice, printre care și construirea centrului de sortare şi procesare a poștei, dar și renovarea flotei auto.
De asemenea, este vorba despre dezvoltarea rețelei informaționale, implementarea oficiilor poștale mobile, precum și implementarea monedei electronice. Valoarea estimativă a investițiilor preconizate se cifrează la 20,0 milioane de euro, acestea fiind evaluate reieșind din experiența altor operatori poștali cu condiții similare celor ale întreprinderii „Poşta Moldovei”.
Gaibu - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2022
Societate
Ministrul Economiei anunță că agenților economici nu le va fi compensat tariful la gaz
Fluxul de știri
0