Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE a înregistrat două luni de scăderi continue a prețurilor la carburanți

© Sputnik / Mihai CarausPECO
PECO - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2022
Abonare
Agenția pentru Reglementare în Energetică a înregistrat două luni de scăderi continue a prețurilor la carburanți
CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Agenția pentru Reglementare în Energetică anunță o ieftinire a vânzării cu amănuntul la benzină și de 7 săptămâni la motorină.
În perioada respectivă, prețurile au scăzut cu 7,67 lei/litru sau 22,63 % la benzina COR 95 și cu 6,73 lei/litru sau 20,73 % la motorina standard.
În rezultatul scăderilor constante a cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol de la bursele internaționale, actualele prețuri maximale stabilite de ANRE la carburanți au coborât până la nivelul înregistrat ultima dată în luna martie.
Pentru următoarele trei zile, 13.08.2022-15.08.2022, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către ANRE la nivelul de:
26,23 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 17 bani);
25,73 lei/litru - pentru motorina standard (- 13 bani).
ANRE asigură consumatorii din Republica Moldova că în baza Metodologiei aplicate, carburanții se comercializează la pompă la un preț corect, racordat la realitățile zilei în care își fac achiziția. Nivelul prețurilor la produsele petroliere este influențat doar de evoluțiile pe piața internațională și este exclusă posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora.
Moldova va trimite în cosmos un nanosatelit creat de studenți și profesori de la UTM
 - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Societate
Eveniment istoric! Primul satelit creat în Moldova a fost plasat pe orbită
Fluxul de știri
0