Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Una din cele șapte persoane din dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor, reținută

© Sputnik / Miroslav Rotarisor
sor - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Abonare
A fost reținută una din cele șapte persoane care au părăsit R. Moldova, pentru a se eschiva de la urmărirea penală în dosarul finanțării ilegale a Partidului „Șor”.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Una din cele șapte persoane, care la 16 iulie 2022 au părăsit teritoriul Republicii Moldova pentru a se eschiva de la urmărirea penală în dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, a fost reținută de Centrul Național Anticorupție pentru 72 de ore, fiind bănuită de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a formațiunii și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat.
În prezent, Procuratura Anticorupție (PA) continuă să conducă acțiunile de urmărire penală efectuate de CNA în cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor”.
„Deși urmărirea penală s-a confruntat cu scurgeri de informații care au interferat cu desfășurare investigației, procurorii și ofițerii au întreprins acțiuni suplimentare menite să asigure principiul confidențialității urmăririi penale și asigurării prezumției nevinovăției persoanelor supuse investigațiilor”, spun procurorii.
Oamenii legii anunță că faptele de divulgare a datelor urmăririi penale sunt investigate într-o cauză penală separată.
Până la această etapă în cadrul urmăririi penale au fost efectuate măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală cum ar fi: interceptări și înregistrări ale comunicărilor și de imagini, investigația sub acoperire, audieri ale martorilor, ridicări de documente, peste 100 percheziții pe întreg teritoriul țării în cadrul cărora a fost ridicată tehnică de calcul și documente, a fost ridicată imunitatea, reținută, percheziționată și arestată o deputată în Parlamentul Republicii Moldova, precum și alte acțiuni pentru cercetarea completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei.
Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Politică
Ultima oră: Marina Tauber rămâne la Penitenciarul nr. 13
Fluxul de știri
0