Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi măsuri de securitate în incinta Aeroportului Chișinău: Ultimele decizii luate de CSE

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat ieri noi măsuri de prevenție și protecție în incinta și proximitatea Aeroportului Internațional Chișinău.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Potrivit documentului, se sistează activitatea sălii VIP din incinta aeroportului. La fel, se interzice accesul persoanelor în incinta Aeroportului Internațional Chișinău, cu excepția pasagerilor, membrilor echipajelor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul entității.
Totodată, Poliția de Frontieră va acorda suportul necesar la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.
Astfel, polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.
De asemenea, rămân în vigoare alte măsuri de securitate aprobate anterior. Este vorba de: instituirea unui filtru de control la intrarea în aeroport cu scanarea bagajelor, antrenarea în menținerea regimului a mai multor echipe canine specializate, delimitarea fluxurilor de pasageri la intrare/ieșire, interzicerea staționării în fața aeroportului, patrularea zilnică a adiacentului aeroport de către echipaje mixte.
Дмитрий Козак прибыл в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Politică
Atac cibernetic la Preşedinţie: Serverul de poştă electronică a fost compromis
Fluxul de știri
0