Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Încă o țară UE vrea să reglementeze temperatura

© Pixabay / Etadlyimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Abonare
Ceaușescu a devenit un model european. În UE a început o adevărată manie a reglementării temperaturilor, tot mai multe state legiferând temperaturile maxime ce pot fi acceptate în instituții și spații publice.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Un proiect guvernamental ceh propune reglementarea strictă a temperaturilor permise în lunile de iarnă în instituțiile publice.
Astfel, dacă criza energetică nu se va încheia până în acel moment, cehii vor trebui să nu își permită temperaturi mai ridicate de 18 grade Celsius în birouri și 20 de grade în centrele medicale.
Nici grădinițele și școlile nu scap de această reglementare, temperatura maximă ce ar urma să fie stabilită prin lege fiind cea de 19 grade. La 18 grade se va limita temperatura până și în camerele de hotel, climatizarea camerei încetând să mai fie un drept al clientului și devenind o ”obligație civică” reglementată de stat.
Statele UE au convenit o reducere voluntară a consumului lor de gaze cu 15% până în martie 2023, reducere pe care însă Comisia Europeană o poate face să devină obligatorie în cazul unui risc de ''penurie gravă'', dar aplicarea acestui acord prevede mai multe excepţii pentru unele state membre.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2022
Editoriale
Eliberarea Donbasului: Trupele unificate au intrat în Artemovsk și Soledar
Fluxul de știri
0