Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Fost președinte rus: Zelenski vrea ca Occidentul să se inspire din Hitler

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaЗампред Совета безопасности РФ Д. Медведев провел заседание межведомственной комиссии Совбеза РФ
Зампред Совета безопасности РФ Д. Медведев провел заседание межведомственной комиссии Совбеза РФ - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele ucrainean Vladimir Zelenski vrea ca Occidentul să îl aibă pe liderul nazist german Adolf Hitler ca sursă de inspirație, a declarat marți fostul președinte rus Dmitri Medvedev.
BUCUREŞTI, 11 aug – Sputnik, Doina Crainic. Dmitri Medvedev, care deține acum funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate Națională al Rusiei, l-a criticat pe Zelenski pentru îndemnul său la pedepsirea colectivă a rușilor.
Liderul ucrainean susținut de NATO a cerut ca toți rușii - indiferent de orientările sau circumstanțele lor – să fie expulzaţi din țările occidentale.
„Adolf Hitler a încercat să pună în aplicare astfel de idei vizând un întreg popor. Mai aveţi nelămuriri cu privire la calitatea autorităților ucrainene?”, a spus oficialul rus, citat de RT.
Exterminarea de către Germania nazistă a unor grupuri neadmise de oameni, inclusiv evrei, romi, LGBT, persoane cu dizabilități și comuniști, sunt printre cele mai extreme exemple de pedepse colective din istorie.
Reacţia lui Medvedev a venit ca răspuns la un interviu cu Zelenski publicat luni de The Washington Post. În interviul pentru ziarul american, acesta a cerut ţărilor occidentale să îi dea afară pe toți rușii care trăiesc pe teritoriile lor și să interzică noi intrări. Expulzările propuse ar trebui să se aplice chiar și în cazul oponenților guvernului rus, a mai spus Zelenski.
„Întreaga populație nu poate fi considerată responsabilă? Ba da. Populația a ales acest guvern și nu i se opune, nu se ceartă cu el, nu strigă la el”, a spus președintele ucrainean.
Zelenski a părut să sugereze că, dacă ar fi forțați să se întoarcă în țara lor de origine împotriva voinței lor, rușii din străinătate ar face apoi presiuni asupra guvernului rus și îl vor face să-și reconsidere politica față de Ucraina.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Editoriale
SUA caută un înlocuitor pentru Zelenski
Fluxul de știri
0