Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Auditul la Moldovagaz se va face: Două companii europene au fost contractate

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2022
Abonare
Două companii europene vor face auditul datoriilor la S.A. „Moldovagaz”. Contractul a fost semnat.
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Agenția Proprietății Publice a semnat contractul de achiziționare a serviciilor de audit financiar și juridic independent al datoriei „Moldovagaz” față de „Gazprom” și „Factoring-Finance”.
Informația a fost făcută publică de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit acestuia, contractul a fost semnat cu companiile Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie.
„Astfel, cele două companii se obligă să facă auditul datoriilor la gazele livrate Republicii Moldova, malul drept, până pe 30 ianuarie 2023. Contractul a fost atribuit prin procedura de negocieri directe, în urma dispoziției Comisiei Situații Excepționale din 13 iulie 2022”, a scris Andrei Spînu pe canalul său de Telegram.
Amintim, efectuarea auditului la SA Moldovagaz este parte a acordurilor la care s-a ajuns în cadrul negocierilor dintre reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, Gazprom și Moldovagaz cu privire la contractul pe termen lung de furnizare a gazului în țara noastră.
Auditul trebuia să stabilească suma datoriei Moldovei către Gazprom pentru combustibilul furnizat țării în anii precedenți. Între Guvernul Republicii Moldova și Gazprom există anumite nepotriviri în ceea ce privește suma datoriei acumulate pentru gazul deja consumat.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2022
Economie
În Republica Moldova inflația a depășit în iulie 33,5 la sută
Fluxul de știri
0