Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un deputat rus a propus crearea unei asociații de state după modelul URSS

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDuma de Stat a Federației Ruse
Duma de Stat a Federației Ruse - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2022
Abonare
Deputatul Dumei de Stat Mihail Șeremet a propus crearea unei asociații de state suverane după modelul Uniunii Sovietice.
CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Deputatul Dumei de Stat din regiunea Crimeea Mihail Șeremet a propus crearea unei asociații voluntare a statelor suverane după imaginea URSS - o asociație capabilă să reziste expansiunii occidentale. Șeremet a făcut această afirmație într-o declarație pentru RIA Novosti.
„Existența URSS a împiedicat NATO în încercarea sa de a înrobi și de a coloniza întreaga lume. Consider că este oportună revenirea la sistemul colectiv de unificare voluntară a statelor suverane într-un singur bloc militar-politic și economic, capabil să reziste efectiv expansiunii și agresiunii occidentale. Marea și puternica URSS poate fi modelul noii confederații”, a spus Șeremet.
Potrivit acestuia, crearea unei astfel de uniuni de state independente ar permite țărilor nu doar să-și păstreze, ci și să-și consolideze suveranitatea, care sunt acum atacate și erodate de Statele Unite.
„După prăbușirea URSS, americanii au început să se amestece în treburile statelor independente din spațiul post-sovietic, organizând revoluții colorate și lovituri de stat. Prin crearea propriilor sateliți din statele suverane și prin ocuparea lor treptată, ei au ajuns până la granițele Rusiei. Un exemplu în acest sens este Ucraina de astăzi”, a subliniat deputatul.
Parlamentarul a adăugat că, având în vedere actualitatea agendei, noul bloc ar putea depăși granițele Uniunii Sovietice.
„Va fi o uniune egală, în care fiecare dintre țări își respectă suveranitatea și cultura reciprocă, și nu acele colonii pe care Statele Unite sunt obișnuite să le creeze sub masca ajutorului și triumful democrației”, a subliniat Șeremet.
Iar Rusia are toate posibilitățile și potențialul de a asigura inviolabilitatea granițelor și securitatea noii uniuni, a conchis deputatul Dumei de Stat.
Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Internațional
Turcia se pregătește pentru o nouă arhitectură de securitate în Europa
Fluxul de știri
0