Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Un oraş din Ucraina începe o „vânătoare de vrăjitoare” vizând locuitorii „neloiali”

© AFP 2024 / MIGUEL MEDINAPoliția ucraineană
Poliția ucraineană - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Abonare
Un oraş din sudul Ucrainei efectuează percheziții din ușă în ușă pentru a descoperi „colaboratori” pro-ruși, a declarat un oficial local.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Orașul Nikolaev, din sudul Ucrainei, a recurs la măsuri drastice în acest weekend pentru a descoperi ceea ce autoritățile locale numesc „colaboratori” și „separatiști” – sau persoane care nutresc sentimente pro-ruse sau ajută în vreun fel forțele Moscovei.
Vineri, șeful administrației militare locale, Vitali Kim, a plasat întreg orașul – care găzduia aproape jumătate de milion de oameni înainte de începerea operațiunii militare a Rusiei – într-un blocaj de două zile. Kim a anunțat impunerea unei interdicţii prelungite de ieşire din case, care a intrat în vigoare vineri seară și se aşteaptă să dureze până luni.
În acest interval, locuitorilor din Nikolaev le este interzis să iasă afară sau să viziteze locuri publice fără permise speciale. În caz de urgență, este asigurată o escortă de poliție, a menţionat agenția ucraineană de presă UNIAN.
De asemenea, agențiile pentru aplicarea legii vor căuta „colaboratori” și „separațiști”, a declarat Anna Zamazeeva, șeful consiliului regional din Nikolaev. Operațiunea este deja în plină desfășurare, iar poliția va dezvălui rezultatele nu mai devreme de luni, potrivit oficialului.
„Toți locuitorii din Nikolaev sunt supuși verificărilor acum”, a declarat aceasta sâmbătă pentru UNIAN. Persoanele care plănuiau să părăsească orașul și au cumpărat bilete de tren sau de autobuz în avans li s-a permis să plece, a spus oficialul, adăugând că au fost verificați la avanposturile de securitate, la ieșire.
Potrivit lui Zamazeeva, poliția efectuează percheziții din ușă în ușă în apartamente în tot orașul. „Îi verifică pe toţi oamenii; buletinul, telefoanele mobile, totul”, a spus aceasta.
În opinia oficialului, „colaboratorii” ar fi mult mai în siguranță în spatele gratiilor, deoarece localnicii i-ar putea „linșa” dacă poliția le dezvăluie identitatea. „Este mai bine pentru ei să rămână în închisoare până când vom câștiga”, a adăugat Zamazeeva, citată de RT.
Anterior, Kim a oferit 100 de dolari oricui oferă informații despre „observatori” – oameni despre care oficialii ucraineni cred că furnizează artileriei și aviației ruse coordonate ale ţintelor. Anterior, autoritățile locale au raportat că au reținut cel puțin patru observatori.
Marți, forțele ruse au raportat că au lovit o bază temporară a Legiunii Internaționale Ucrainene din apropierea orașului Nikolaev, folosind arme de înaltă precizie. Până la 250 de mercenari străini au fost uciși în atac, potrivit raportului.
Poliția din Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Internațional
Kosovo îl reține pe un jurnalist rus
Fluxul de știri
0