Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul socialiștilor, revoltat de situația social-economică din țară

© Sputnik / Rodion ProcaSimbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova
Simbolica Partidului Socialiștilor din Republica Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a venit cu o declarație la un an de activitate a Guvernului condus de Natalia Gavrilița.
CHIȘINĂU, 8 aug - Sputnik. În ultimii 30 de ani, nicio guvernare nu a dat dovadă de o asemenea iresponsabilitate, incompetență, ignoranță față de soarta propriei țări și a propriului popor.O astfel de declarație a fost făcută de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care se arată revoltat de situația social-economică „dezastruoasă în care a ajuns Republica Moldova în doar un an al guvernării PAS”.
În declarația publicată pe site-ul oficial al PSRM mai este precizat și că raportul Guvernului privind rezultatele unui an de activitate a cabinetului Nataliei Gavrilița poate fi, de asemenea, considerat o batjocură față de populația țării.
„Puterea executivă a făcut tot posibilul ca să-i jefuiască și să-i umilească pe oameni, să aducă în pragul sărăciei cea mai mare parte a cetățenilor, să-i lipsească pe locuitorii țării chiar și de speranța că vor reuși să supraviețuiască în iarna care vine. Datorită conducerii PAS, un număr tot mai mare de cetățeni ai țării își fac valizele și pleacă din Moldova”, este precizat în Declarația PSRM.
Printre „nereușitele” Guvernului PAS, socialiștii au înscris lichidarea universităților, pierderea Portului Giurgiulești și a Stadionului Republican.
La fel, socialiștii spun că guvernarea a reușit să distrugă cele mai mari întreprinderi, să aducă în prag de faliment sute de fermieri și întreprinderi mici din întreaga țară.
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Republica Moldova
Spînu: Rezultatele activității Guvernului Gavrilița sunt impresionante
Mai mult, PSRM învinuiește PAS pentru tăierile livezilor și pădurilor din țară, dar și de distrugerea patrimoniului creat prin eforturile mai multor generații.
„Activitatea distructivă a Guvernului Nataliei Gavrilița, incapabil să negocieze prețuri accesibile la resursele energetice și să obțină condiții mai bune pentru cetățenii săi, a condus la o explozie a inflației în țară, creșterea vertiginoasă a tarifelor la serviciile locativ-comunale și a prețurilor la toate mărfurile de consum”, mai este specificat în Declarație.
Socialiștii critică Guvernul PAS de inacțiune, motiv din care sectorul agroalimentar al țării s-a pomenit într-o stare extrem de dificilă. Membrii partidului politic sunt de părere că Guvernul ignoră problemele producătorilor autohtoni, lipsindu-i de asistență din partea statului, ceea ce afectează asigurarea populației cu produse alimentare calitative, la prețuri accesibile.
„Fără a consulta societatea, regimul PAS promovează cu o insistență maniacală mai multe reforme dubioase, instaurează control politic asupra sistemului judiciar și a televiziunii publice, iar după adoptarea unor modificări ambigue la Codul Electoral, pregătește falsificări masive a alegerilor în favoarea sa”, este menționat în Declarația PSRM la un an de guvernare a Executivului condus de Natalia Gavrilița.
În context, PSRM insistă pe demisia Guvernului și tragerea la răspundere a demnitarilor care au luat decizii în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Republica Moldova
Natalia Gavrilița a raportat despre performanțele guvernului pe care-l conduce
Fluxul de știri
0