Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Industria aerospațială din Europa se teme de sancțiunile împotriva Rusiei

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Abonare
Industria aerospațială a Europei ar fi în pericol dacă sancțiunile împotriva Rusiei vor perturba livrarea de titan rusesc, a relatat Wall Street Journal, citând conducerea Airbus.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. VSMPO-Avisma din Rusia este cel mai mare furnizor de metal din lume și a fost principalul partener comercial pentru Boeing, cu sediul în SUA, și Airbus din Europa.
În timp ce Boeing a oprit achizițiile de titan rusesc de la VSMPO, Airbus a continuat să-l cumpere prin intermediul unor entități nesupuse sancţiunilor și a făcut lobby pentru a menține compania în afara listei de sancțiuni.
„Cei pe care i-am sancționa am fi noi înșine. Dacă ei [VSMPO] încetează să mai livreze către [industria] aerospațială globală, este sfârșitul poveștii. Deci, este un caz tipic de pierdere-pierdere”, a declarat pentru Wall Street Journal CEO-ul Airbus, Guillaume Faury.
VSMPO răspunde la aproximativ jumătate din nevoile de titan ale Airbus. Metalul este utilizat pe scară largă în fabricarea de avioane, deoarece este ușor, puternic și rezistent la coroziune.
Înainte de introducerea sancţiunilor, Boeing primea aproximativ o treime din titan din Rusia, potrivit RT. În afară de Japonia, aliații americanilor nu produc metal de calitate pentru aeronave. Departamentul de Comerț a descris în mod repetat situația actuală ca fiind o amenințare la adresa securității naționale.
După începerea operaţiunii militare a Moscovei în Ucraina, producătorii de avioane au spus că vor căuta surse alternative de titan, dar, potrivit Wall Street Journal, această diversificare nu a avut loc.
Poliția din Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2022
Internațional
Kosovo îl reține pe un jurnalist rus
Fluxul de știri
0