Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceban: Primăria Chișinău a învins Cancelaria de stat în judecată

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2022
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că autoritățile centrale au pierdut procesul intentat împotriva autorităților municipale privind taxele majorate în transportul public.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Primarul Ion Ceban scrie pe contul său de Telegram că „autorităților centrale le este rușină să spună asta” și anume că instanța de judecată (judecători Chișinău, sediul Râșcani) a respins cererea Cancelariei de Stat, care a atacat decizia autorităților locale de a majora taxa de călătorie în transportul public municipal.
„Vorbim despre decizia instanței raionului Râșcani în dosarul privind stabilirea tarifelor pentru deplasarea în transportul public din Chișinău. Ca urmare, cererea a fost respinsă: cererea reclamantului – Cancelariei de Stat – de suspendare a executării ordinului privind stabilirea tarifelor pentru deplasarea în transportul public a fost declarată neîntemeiată”, a scris edilul.
El a mai subliniat că tot ce fac autoritățile municipiului Chișinău este conform legii.
Totodată, Ceban a scris că autoritățile centrale încearcă să preia puterea în Chișinău și în acest scop întreprind tot felul de acțiuni contra administrației capitalei.
„...tot ceea ce fac autoritățile față de Primăria Chișinău mărturisește despre dorința lor aprinsă de a câștiga puterea în capitală. În acest sens, și mai precis în acest caz, a fost o ingerință în treburile administrației publice locale, care a creat un precedent serios pentru toate primăriile. În alte cazuri, autoritățile centrale fac tot posibilul să blocheze anumite proiecte, cum ar fi cazul renovării aflate în desfășurare a Parcului Catedralei”, a notat primarul.
El a promis să revină cu detalii despre situația din jurul scuarului din preajma catedralei.
Ion Cioban - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2022
Societate
Ion Ceban: scumpirea de șase ori a gazului e catastrofală pentru oameni și pentru buget
Fluxul de știri
0