Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Greenpeace, în faţa unui petrolier rusesc în Marea Neagră: „nu mai putem "arde gazul"”

© AFP 2022 / ARMANDO BABANIGreenpeace
Greenpeace - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Activşti Greenpeace au protestat în largul Mării Negre, în caiace, în faţa petrolierului rusesc VF Tanker 2, cerând Guvernului României să nu mai amâne tranziţia către energia verde.
CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Activştii Greenpeace au anunţat că strâng semnături pentru o iniţiativă legislativă la nivelul Uniunii Europene care să interzică publicitatea pentru combustibilii fosili, precum şi pentru transporturile aeriene, rutiere şi navale – în afara serviciilor de transport de interes economic general – bazate pe combustibili fosili, dar şi sponsorizările făcute de companiile din acest domeniu.
„Nu mai putem "arde gazul" în continuare. Cerem Guvernului României să nu mai amâne tranziţia către energie curată şi să nu mai promoveze aceleaşi soluţii false care ne adâncesc în criza climatică! Responsabile sunt şi companiile din industria combustibililor fosili, care continuă să pună propriul profit înaintea grijii pentru oameni şi planetă, minimalizând sau chiar negând criza climatică şi responsabilitatea pe care o au în agravarea ei”, a transmis vineri Greenpeace România, potrivit adevarul.ro.
Organizaţia de mediu acuză companiile din domeniul exploatării combustibililor fosili că „aleg să promoveze soluţii false, investind bugete uriaşe în campanii publicitare şi "acţiuni de ecologizare" de ochii lumii”. Activiştii cer intensificarea „eforturilor de combatere a crizei climatice”.
Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2022
Economie
Ministerul Finanțelor ne dă asigurări că în buget sunt bani suficienți
Fluxul de știri
0