Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fostul ministru german de Externe a criticat politica Berlinului privind gazele

© AFP/ TOBIAS SCHWARZFostul ministru german de Externe
Fostul ministru german de Externe - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul ministru german de Externe, Gabriel: Politica de gaze a Berlinului îi înnebunește pe consumatori.
CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Politica de gaze a guvernului german „înnebunește consumatorii”, a declarat fostul ministru de Externe al Germaniei, ex-vicecancelarul Sigmar Gabriel, pe rețeaua de socializare Twitter, comentând situația din jurul unei posibile cooperări cu Qatar în aprovizionarea cu „ combustibil albastru”.
"Parteneriatul în domeniul gazelor cu Qatar eșuează pentru că Germania nu vrea doar să se elimine rapid energia nucleară și pe cărbune, ci și pe baza gazelor, chiar dacă nu avem suficiente surse regenerabile pe termen lung. Apoi cumpărăm gaze foarte scumpe pe piața spot și aceasta înnebunește consumatorii”, a comentat Gabriel despre materialul din publicația online Focus, care raportează din nou că Germania nu a încheiat încă niciun acord de furnizare de gaze cu Qatar.
Anterior, tabloidul Bild a raportat că guvernul german nu a putut răspunde la o întrebare despre starea actuală a așa-zisului acord cu Qatar. Publicația citează o declarație a Ministerului Economiei, potrivit căreia „pe partea germană, companiile sunt responsabile pentru determinarea timpului și volumului posibilelor livrări de gaz”, prin urmare „guvernul federal nu poate comenta acest lucru”.
Drapelul ONU - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Internațional
Delegația Rusiei la ONU a cerut retragerea armelor nucleare americane în SUA
Fluxul de știri
0