Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov: parteneriatul Rusia-China e baza mișcării pentru triumful dreptului în lume

© AFP 2024 / HANDOUTSerghei Lavrov și Wang Yi
Serghei Lavrov și Wang Yi - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Abonare
Ministrul de externe Lavrov: parteneriatul dintre Rusia și China este coloana vertebrală a mișcării pentru triumful dreptului în lume.
CHIȘINĂU, 5 aug – Sputnik. Parteneriatul strategic dintre Moscova și Beijing este unul dintre pilonii mișcării pentru triumful dreptului în relațiile internaționale, în primul rând principiile Cartei ONU, a declarat vineri ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, la întâlnirea cu ministrul chinez de externe, Wang Yi, în timpul evenimentelor ministeriale ce se desfășoară în cadrul ASEAN.
„Sunt convins că parteneriatul nostru strategic este unul dintre pilonii mișcării pentru triumful dreptului internațional... În primul rând, Carta ONU, care a proclamat principiul fundamental al egalității suverane a statelor. Statele Unite încalcă acest principiu în fiecare zi, peste tot, iar acest lucru, desigur, necesită un răspuns. Noi participăm împreună cu China la noul grup creat recent al prietenilor pentru apărarea cartei ONU. Cred că această idee este de perspectivă, merită să fie extinsă și suntem încrezători că i se vor alătura noi membri”, a spus el.
Antonio Guterres - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2022
Internațional
Guterres, despre riscul unei confruntări nucleare: e mai acut decât în ​​ultimele decenii
Fluxul de știri
0