Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Polițist de frontieră, în vizorul PCCOCS: Facilita trecerea ilegală a ucrainenilor

© Sputnik / Мирослав РотарьPoliția de Frontieră
Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2022
Abonare
Mai multe persoane au fost reținute pentru facilitarea migrației ilegale pentru ucraineni.
CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Un polițist de frontieră a ajuns în vizorul procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Acesta ar fi fost mituit într-o schemă de organizare a migrației ilegale pentru cetățeni ai Ucrainei.
Persoanele din vizorul oamenilor legii acționau în mod organizat, cu roluri determinate pentru fiecare membru al grupului infracțional. Aceștia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 57 de ani. Cei patru sunt din Basarabeasca și Comrat, iar cel mai în vârstă nu este la prima abatere penală, după ce a mai fost cercetat pentru organizarea migrației ilegale și pentru trafic de influență.
Poliția de Frontieră anunță că urmărirea penală a fost pornită în luna mai, în baza probelor care au relevat faptul că bănuiții își desfășurau activitatea începând cu luna martie curent, atunci când „asigurau” trecerea ilegală a frontierei dintre Ucraina și Moldova a cetățenilor statului vecin, prin zona verde.
Totodată, din luna iunie a fost pornită o altă cauză penală în privința bărbatului de 57 de ani, după ce oamenii legii au dat în vileag faptul că acesta ar fi oferit 300 de dolari americani, pentru facilitarea traversării frontierei de către un cetățean ucrainean.

Urmare a unui șir de percheziții au fost reținute trei persoane, iar ulterior și a patra persoană, care se sustrăgea de la urmărirea penală. Suplimentar celor reținuți, alți trei membri ai grupului infracțional au fost recunoscuți în calitate de bănuiți.

Investigațiile pe dosar continuă, iar procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea solicitării în instanță a arestului preventiv în privința celor reținuți, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. De asemenea, vor fi declanșate investigații financiare paralele, pentru a determina profilul financiar al învinuiților în cadrul cărora, de comun cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, va fi determinată urma mijloacelor financiare provenite din activitatea infracțională.
Ziua Copilului – evenimente în centrul Chișinăului  - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2022
Societate
Primăria va da bani copiilor din familiile social-defavorizate: Care este motivul
Fluxul de știri
0