Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul se pregătește de iarnă: Cât lemn vor primi familiile sărace și vârstnicii

© Pixabay / AntraniasLogging
Logging - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2022
Abonare
Guvernul anunță un plan de acțiuni pentru aprovizionarea cu lemne de foc pentru perioada rece a anului.
CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Doar trei metri steri de lemn la preț subvenționat vor putea cumpăra familiile sărace și vârstnicii în perioada octombrie – noiembrie. Aceasta este prima tranșă prevăzută în planul de acțiuni al Guvernului privind asigurarea cu lemn în perioada rece a anului. Informația a fost prezentată de secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea.
Potrivit oficialului, în acest an prețul lemnului a rămas neschimbat față de anul trecut. Astfel, prețul pentru lemnul din speciile tari va fi între 550 – 875 de lei metrul ster, iar cel pentru speciile moi între 350 – 475 de lei metrul ster.
Dumitru Udrea a mai anunțat că în cea de a doua tranșă decembrie 2022 – ianuarie 2023, Moldsilva va acorda din nou masă lemnoasă, dar în funcție de condițiile climaterice.
La fel, secretarul general al Executivului a informat că livrările de lemn de la întreprinderile silvice trebuie să se facă doar ziua, iar transportatorii trebuie să dispună de facturi fiscale cu volumul de lemn transportat.
„Anual gospodăriile casnice din Republica Moldova folosesc circa 1 milion de metri steri, iar anul acesta Moldsilva va asigura 800 mii de metri steri”, a declarat Udrea.
Precizăm, Guvernul Republicii Moldova a elaborat un Plan de acțiuni privind aprovizionarea cu lemne de foc în sezonul rece 2022-2023.
Planul urmărește consumul echitabil și responsabil al resurselor de lemne de foc pe durata sezonului rece în funcție de necesitățile cetățenilor, în mod special ale categoriilor social-vulnerabile - familiilor sărace și vârstnicilor. Măsura este o excepție în condițiile crizei energetice.
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2022
Politică
Comisia Națională pentru Integrare Europeană, în ședință: Ce decizii au fost luate
Fluxul de știri
0