Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Doar 10 % din cei care activează în agricultură au solicitat rambursarea motorinei"

Doar 10 % din întreprinderi care activează în agricultură au solicitat rambursarea accizei
Abonare
Petru Tîmbur, directorul adjunct AIPA: "După schimbarea regulamentului cu privire la rambursarea costurilor pentru motorină numărul dosarelor este în creștere"
Dacă inițial Guvernul a decis să ramburseze fermierilor 30 % din acciza per litru de motorină hotărârea a fost modificată la începutul acestei veri. Întreprinderile mici și mijlocii pot incasa 100 % din acciză ceea ce în mediu ar însemna 2,5 lei per litru de motorină. Chiar și în aceste nici doar circa 10 % din numărul de întreprinderi care activează în sfera agricolă au solicita compensare de la stat.
"La moment avem depuse 943 de dosare. Peste 300 de dosare vor fi achitate în săptămâna care urmează. Doar întreprinderile mici și mijlocii beneficiază de 100 % din accize. Companiile mari doar 30 % așa cum stabilise inițial Guvernul" a declarat oficialul.
Reprezentantul AIPA a confirmat faptul că doar după modificarea regulamentului fermierii au început să depună mai consistent dosare. Până atunci numărul era infim de mic. Interesul era scăzut.
"Vom rambursa costurile la motorină pentru toți cei care vor depune dosarul până pe 21 noiembrie. Va fi luat în calcul cheltuielile la motorină pentru tot anul 2022. a declarat Petru Tîmbur" pentru Agenția Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0