Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Revenco: "Școlile ar trebui să funcționeze în regim normal, necondiționat"

"Școlile ar trebui să funcționeze în regim normal, necondiționat"
Abonare
Ala Revenco, președinte AO Părinți Solidari: "Doar 10 % din instituțiile școlare din Capitală au beneficiat de proiecte pentru eficientizare energetică. Asta însă nu salvează întregul sistem".
Activista Ala Revenco, consideră că instituțiile școlare ar trebui să funcționeze în regim normal chiar dacă costurile pentru întreținere vor fi foarte mari. Ultima decizie pe care ar trebui să o i-a executivul în vederea economisirii surselor energetice, este închiderea școlilor.
"Am luptat ca în perioada pandemiei școlile să fie deschise și să funcționeze cu program normal. Și de această dată ne dorim ca Guvernul să asigure buna funcționare a instituțiilor de învățământ. Înțelegem că ne confruntăm cu o criză energetică, dar închiderea școlilor pentru a economisi surse energetice și bani ar fi luată ca o ultimă măsură", a spus Revenco.
În același timp, activista a menționat într-un interviu acordat Agenției Sputnik Moldova că proiectele pentru eficientizarea energetică a școlilor decurge foarte lent, iar unele dintre ele nu au mai avut o finalitate.
"Doar 10 % dintre școli au beneficiat de proiecte de eficientizare energetică. Este prea puțin pentru a salva întregul sistem. În zonele rurale au fost proiecte bune care presupunea trecerea la surse energetice alternative, cum ar fi biogaz sau altele. Însă multe dintre proiecte au fost abandonate", a mai spus Revenco.
Fluxul de știri
0