Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert politic: Acțiunile autorităților subminează neutralitatea Republicii Moldova

"Acțiunile autorităților subminează neutralitatea Republicii Moldova"
Abonare
Expertul politic, Sergiu Ungureanu: Constituția Republicii Moldova trebuie respectată în totalitate și nu doar anumite articole. Neutralitatea este ignorată prin acțiuni directe și indirecte ale autorităților.
În contextul celor 28 de ani de la adoptarea Constituției, marcată recent, Sergiu Ungureanu a oferit mai multe comentarii cu privire la respectarea Constituției Republicii Moldova. Analistul consideră că mai multe articole sunt încălcate, iar autoritățile interpretează anumite legi fundamentale.
"Constituția trebuie respectată în totalitate, fără excepție. Ceea ce vedem la moment, că actuala guvernare ignoră în totalitate statutul de neutralitate al țării. Iar acest articol este printre primele, printre cele mai importante. Acțiunile lor directe și indirecte. Declarațiile făcute, expulzarea unor persoane, totul demonstrează că neutralitatea este ignorată", susține Ungureanu.
Expertul este de părere că legile fundamentale au nevoie de o lege organică pentru a putea fi aplicată fără a lăsa loc de interpretare.
"Până nu vom avea o lege organică, Constituția țării na va putea fi pusă în aplicare. Politicienii vor abuza și vor interpreta legile de bază", a declarat Sergiu Ungureanu.
Fluxul de știri
0