Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Algeria dorește să intre în BRICS

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Abonare
Algeria dorește să se alăture grupului BRICS (China, Rusia, Iran, India și Africa de Sud) și îndeplinește condițiile de aderare, a declarat președintele statului nord-african.
CHIȘINĂU, 1 aug – Sputnik. Președintele algerian Abdelmadjid Tebboune, a spus duminică, într-o intervenție de presă televiziunii naționale algeriene că există voința ca Algeria să se alăture grupului BRICS.
”Suntem interesați să aderăm la BRICS”, a declarat Tebboune, preluat de RTL, subliniind că BRICS-ul se constituie în a fi ”o forță economică și politică”.
De asemenea, președintele algerian a spus că țara sa îndeplinește condițiile economice pentru a fi parte a noii comunități și că acest lucru va așeza Algeria în efortul de ”a instaura imperativ o nouă ordine economică, unde să domnească paritatea și echitatea între țări.
Decizia Algerului este o veste proastă pentru Uniunea Europeană, angrenată într-un război economic contra Federației Ruse, unul din motoarele cheie ale BRICS. De asemenea relațiile UE cu un alt stat candidat la BRICS, Iranul, sunt departe de a fi mulțumitoare.
Algeria asigură 10% din gazele din Europa (acoperind 40% din necesarul de gaze naturale al Spaniei).
Militari ucraineni, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2022
Internațional
Un militar american a dezvăluit unde curg, de fapt, banii ucraineni
Fluxul de știri
0