Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

The Guardian: sancțiunile contra Rusiei l-au făcut și mai puternic pe Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Abonare
The Guardian: președintele Rusiei Vladimir Putin a devenit mult mai puternic datorită sancțiunilor Occidentului contra Rusiei.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Războiul economic declanșat de țările occidentale împotriva Rusiei are un efect invers (decât cel scontat, red.), iar președintele Vladimir Putin a devenit mult mai puternic decât a fost vreodată, scrie britanicul The Guardian, citat de RIA Novosti.
Autorul materialului citat, Simon Jenkins, sancțiunile antirusești sunt soluția cea mai prost gândită și cea mai neproductivă în istoria ultimilor ani.
„Ele l-au făcut mai puternic pe Putin: Rusia și-a mărit exportul în țările asiatice, ceea ce a condus la un surplus fără precedent în balanța sa comercială, rubla a devenit una dintre cele mai puternice valute în acest an, fortificându-și pozițiile din ianuarie până în prezent cu 50 la sută”, a menționat Jenkins.
Pe de altă parte, țările occidentale s-au scufundat în recesiune, a subliniat analistul. Însă, în pofida problemelor evidente, pe care Occidentul și le-a făcut singur prin politica sa de sancțiuni, a vorbi deschis cu scepticism despre acestea, despre efectele lor și mai ales despre lipsa unui scop realist urmărit înseamnă a te expune riscului de a fi imediat stigmatizat și chiar ostracizat.
Wendy Sherman - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Internațional
O reprezentantă a Departamentului de Stat e surprinsă că Putin poate vorbi fără fițuică
Fluxul de știri
0