Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a avut întrevederi la Guvernul și la Parlamentul României

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Maia Sandu a avut o discuție cu Prim-ministrul român, Nicolae Ciucă și cu Alina Gorghiu, Vicepreședintele Senatului României.
CHIȘINĂU, 30 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat vineri Palatul Victoria, unde a avut o discuție cu Prim-ministrul român, Nicolae Ciucă. De asemenea Sandu a avut și o întrevedere cu Alina Gorghiu, Vicepreședintele Senatului României.
„Discuțiile au vizat asigurarea securității energetice a țării”, informează Președinția de la Chișinău.
Sandu a menționat că a discutat diverse scenarii pentru achiziționarea și stocarea de gaze naturale și alte resurse energetice, în situația foarte dificilă în care se află, în prezent, Republica Moldova.
Discuțiile au vizat și proiectele în desfășurare după ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova, care au avut loc în luna februarie.

„I-am mulțumit, în context, premierului român și echipei sale pentru sprijinirea demersului nostru european. Suntem recunoscători pentru eforturile ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, pentru co-fondarea Platformei pentru susținerea Moldovei, alături de colegii săi din Franța și Germania, și pentru ajutorul din partea României, anunțat în cadrul Platformei”, a menționat Maia Sandu.

Klaus Iohannis și Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Republica Moldova
Maia Sandu a făcut declarații pentru presă în timpul vizitei sale oficiale la București
Fluxul de știri
0