Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul Președintelui Sandu de Ziua Constituției Republicii Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Constituției.
CHIȘINĂU, 29 iul – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis vineri un mesaj cu prilejul Zilei Constituției. Constituția noastră, a declarat Sandu, „unește oamenii în jurul unui scop comun: viața fericită a cetățenilor într-o țară prosperă, într-un stat suveran, unitar și indivizibil, în care justiția este una funcțională, iar Omul e mai presus de toate”.
„Celebrăm astăzi Ziua Constituției Republicii Moldova. Sunt 28 de ani de la adoptarea legii supreme a țării, care reglementează viața noastră publică și existența fiecăruia în parte, care asigură echilibrul nostru obștesc într-un stat de drept, într-o țară a libertăților, a echității și mulțumirii individuale”, se spune în mesajul Președintelui.
Sandu a mai spus că „Drepturile și obligațiile cetățenești ne amintesc mereu de faptul că facem parte dintr-o colectivitate, că trebuie să ne respectăm reciproc și că toți fără excepție trebuie să respectăm regulile pe care le-am stabilit împreună”.
„În pofida greutăților, vă invit să ne cunoaștem Constituția, să apreciem oportunitatea de a fi liberi și egali în fața legii. E contractul nostru social, e strângerea de mână care ne aduce bunăvoința și buna înțelegere comunitară”, a menționat Sandu.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2022
Moldova și Rusia
Maia Sandu nu exclude că „Rusia ar putea ataca Moldova”
Fluxul de știri
0