Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Procurorul general al Rusiei anunță că armele furnizate Ucrainei au apărut pe piaţa neagră

© Sputnik / Сергей Гунеев / Trecere la banca de fotografiiProcurorul general rus Igori Krasnov
Procurorul general rus Igori Krasnov - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procurorul general rus Igori Krasnov: Armele occidentale furnizate Ucrainei au apărut pe piața neagră
CHIȘINĂU, 28 iul – Sputnik. Procurorul general rus, Igori Krasnov, în timpul unei întrevederi cu omologul său kârgz, Kurmankul Zulushev, a declarat că pe piața neagră a comerțului cu armament tot mai frecvent sunt înregistrate vânzări de arme de model occidental care au fost furnizate Ucrainei.
În special, Krasnov a amintit că peste o mie de dosare penale sunt investigate în Rusia privind faptele „exterminării locuitorilor din Donbas de către regimul de la Kiev”. La moment deja a fost stabilite numeroase fapte de crime și masacre brutale împotriva civililor, fiind săvârșite de către militanții ucraineni.

„Astfel de infracțiuni se petrec zilnic, inclusiv cu participarea mercenarilor din țările CSI, iar în prezent există o circulație aproape necontrolată de armament și muniții, multe din ele fiind, în primul rând, de model occidental care a început să apară și pe piața neagră”, a spus Krasnov.

Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a numit scopul acestei operațiuni speciale ca fiind „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta este planificat să fie „demilitarizată și denazificată Ucraina”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război care se fac responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Moldova și Rusia
Peskov: Kremlinul urmărește cum autoritățile moldovene impun o agendă antirusească
Fluxul de știri
0