Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația de avere, obligatorie pentru cei care vor să studieze la INJ

© AP Photo / Charlie Neibergalljudecata
judecata - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Abonare
Cei care vor să ajungă judecători sau procurori la Institutul Național al Justiției vor trebui să prezinte declarația de avere.
CHIȘINĂU, 28 iul - Sputnik. Candidații la admiterea la Institutul Național al Justiției vor fi obligați să depună declarația de avere și interese personale. Astfel, vor îndeplini această condiție cei care vor să ajungă în funcția de judecător sau procuror și cei care solicită promovarea sau transferul în funcție.
Proiectul de modificare a Legii cu privire la statutul judecătorului și Legii privind Institutul Național al Justiției a fost susținut, în a doua lectură, cu voturile a 70 de deputați.
Potrivit autorilor, modificările legislative au scopul de a asigura integritatea și transparența în rândul audienților Institutului Național al Justiției.
Proiectul de lege mai prevede modificarea anumitor aspecte, care se referă la componența, selectarea și activitatea organelor de conducere ale Institutului Național al Justiției.
Pașaport moldovenesc - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2022
Republica Moldova
Guvernul a decis să reducă tarifele pentru pașapoarte și alte acte de identitate
Fluxul de știri
0