Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Guvernul cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Abonare
Miniștrii au dat aviz pozitiv pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova. Urmează decizia Parlamentului.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Starea de urgență în Republica Moldova, în contextul operațiunilor militare din Ucraina, ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O solicitare în acest sens va fi transmisă de către Guvern Parlamentului pentru o decizie finală.
Astfel, începând cu data de 8 august, pe întreg teritoriul țării ar putea fi prelungită starea de urgență pentru încă două luni.
„Există riscuri. Am văzut și atacuri cu rachete în regiunea Odesa din ultimele zile. Este o situație foarte gravă și riscurile continuă să fie mari...Continuă să fie o perioadă grea, dar noi facem totul ca să asigurăm rezolvarea acestor crize”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.
Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a declarat că prelungirea stării de urgență este în lipsa previzibilității privind furnizarea gazelor naturale și a energiei electrice pentru următoarele două luni și capacitatea statului de a acționa și a reacționa ferm și promt în vederea asigurării energetice a țării până la normalizarea situației.
Revenco a mai precizat că măsurile dispuse au vizat securitatea frontierei, ordinea și securitatea publică, gestionarea fluxului de refugiați, plasamentul temporar al acestora, încadrarea copiilor refugiați în procesul educațional, asistența financiară acordată refugiaților, dar și asigurarea energetică a țării, precum și proceduri necesare pentru gestionarea crizei în domeniul transportului comercial de mărfuri.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Moldova și Rusia
Peskov: Kremlinul urmărește cum autoritățile moldovene impun o agendă antirusească
Fluxul de știri
0