Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Scenariul ca vom avea apă pe ore nu poate fi exclus"

"Scenariul ca să avem apă pe ore nu este exclus"
Abonare
Anatolie Prohnițchi, ecolog: „Nu suntem pregătiți pentru schimbările climatice. Am tratat acest subiect într-un mod neserios. Trebuie să ne pregătim pentru diferite scenarii".
Ecologul Anatolie Prohnițchi, într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, declară că autoritățile nu sunt pregătite pentru efectele schimbării climatice și că ceea ce se întâmplă la etapa actuală cu debitul apei în râul Nistru era, de fapt, cevav previzibil.
„Am tratat neserios subiectul schimbărilor climatice. Am tot discutat, dar toți au crezut că ne vor ocoli efectele schimbărilor climei, așa cum am crezut și în cazul pandemiei. Scenariul de a avea apă doar la anumite ore nu este exclus.
În același timp, ecologul susține că această situație este ceva temporar și că la moment nu există riscul să rămânem cu totul fără apă. Sunt zeci de sonde pe care la are la dispoziție întreprinderea „Apă Canal”, pe care poate să le pună în funcțiune în caz de necesitate.
„Trebuie să facem rezerve de apă, subterane și deschise. Trebuie să ne pregătim de diferite scenarii. Este nevoie doar de o altă abordare, inclusiv să economisim apa”, a declarat Prohnițchi
Fluxul de știri
0