Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tot mai mulți refugiați ucraineni se încadrează în câmpul muncii: Ce domenii preferă

© Sputnik / OsmatescoФлаг на здание правительства Молдовы
Флаг на здание правительства Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Abonare
Numărul cetățenilor ucraineni, refugiați în Republica Moldova, care s-au angajat în câmpul munci este în continuă creștere.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. Tot mai mulți refugiați din Ucraina s-au angajat în câmpul muncii în Republica Moldova. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că până la data de 26 iulie, 670 de cetățeni din Ucraina s-au angajat. Este vorba de 518 femei și 152 de bărbați.
Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidențele ANOFM sunt angajați în Chișinău - 499, Bălți - 21, Ungheni - 19, Cahul - 17, etc.
Ucrainenii au ales domenii precum programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator sub-asamblare, infirmieră, operator în sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date și altele.
În continuare sunt declarate vacante 2 197 de locuri de muncă pentru persoanele refugiate din Ucraina. 370 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Societate
Un moldovean a murit într-un atac cu o dronă ucraineană: Ce spune MAEIE
Fluxul de știri
0