Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pascaru: Dislocarea trupelor pacificatoare de acum 30 de ani este un eveniment important

"Dislocarea trupelor pacificatoare acum 30 de ani este un eveniment important"
Abonare
Nicolae Pascaru: "Conflictul din Transnistria poate fi ușor rezolvat. Nu avem un conflict interetnic. Este nevoie doar de mai multă înțelepciune din partea politicienilor"
Pe 29 iulie se împlinesc 30 de ani de când trupele pacificatoare au intrat pe teritoriul Transnistriei în baza Acordului „Cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova” semnat de primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, și primul președinte al Federației Ruse, Boris Elțin. În acest context Nicolae Pascaru a făcut mai multe declarații într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova
"Acordul de pace și dislocare a trupelor pacificatoare a fost un eveniment important pentru Republica Moldova. A pus capăt în primul rând la un conflict oribil. Trebuie să recunoaștem că am avut diferite guvernări care au fost mai "reci" față de Tiraspol. În lipsa trupelor nu este exclus să fi avut parte de reactivarea conflictului armat", declară Pascaru.
Liderul Mișcării Voievod și fostul deputat este de părere că acordul de pace semnat acum 30 de ani ne poate ajuta în continuare la soluționarea conflictului.
"Conflictul din Transnistria poate fi ușor rezolvat. Nu avem un conflict interetnic. Este nevoie doar de mai multă înțelepciune din partea politicienilor. Există interes de a transforma regiunea într-o zonă de influență însă putem evita acest clișeu", a mai spus Pascaru.
Pe 29 iulie se vor împlini exact 30 de ani de când trupele pacificatoare asigură stabilitatea și pacea pe cele două maluri ale Nistrului.
Fluxul de știri
0