Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cresc preţurile gazelor în UE pe fondul temerilor că Rusia va reduce şi mai mult livrările

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Trecere la banca de fotografiigazoduct
gazoduct - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Preţurile gazelor naturale în Europa au urcat la cel mai înalt nivel din martie, pe fondul temerilor că Rusia va reduce şi mai mult livrările.
CHIȘINĂU, 27 iulie - Sputnik. Creşterea vine după ce s-a anunțat că va fi oprită o altă turbină la conducta Nord Stream 1.
Marți, la indicele de tranzacționare TTF din Olanda, contractele futures pentru august au atins 2.020 dolari per mia de metri cubi sau 188,68 euro (192,5 dolari) pe megawatt-oră în termeni casnici.
Creșterea vine după ce luni Gazprom a anunţat că o a doua turbină Siemens de la conducta Nord Stream 1 va fi dezactivată pentru a i se face revizie. Drept urmare, din 27 iulie, livrarea pe această rută nu va depăși 33 de milioane de metri cubi pe zi, ceea ce înseamnă la 20% din capacitatea conductei, potrivit RT.
Aceasta este o reducere suplimentară faţă de reducerea, luna trecută, la 40% a capacității, despre care Gazprom a spus că este cauzată de o întârziere, legată de sancțiuni, a returnării unei alte turbine de la reparații din Canada.
Prețurile gazelor europene aproape s-au triplat în acest an, ajungând, la începutul lunii martie, la un maxim istoric de 3.900 de dolari per mia de metri cubi, după ce Rusia a lansat operațiunea sa militară în Ucraina.
O rață cu rățuște înoată în râul Neva în timpul repetițiilor de Ziua Marinei care va avea loc pe 29 iulie - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Galerie foto
Cum au loc pregătirile pentru parada de Ziua Marinei din Sankt Petersburg
Fluxul de știri
0