Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pulbere: "Republica Moldova este stat neutru și punct"

"Republica Moldova este stat neutru și punct"
Abonare
Dumitru Pulbere: "Pentru un om normal, Articolul 11 din Constituție cu privire la neutralitate este clar și nu poate fi interpretat. Altă discuție nu mai trebuie să există. Se cere o lege și chiar o interpretare de Parlament ca să numai existe careva neclarități".
Dumitru Pulbere, fostul președinte al Curții Constituționale, într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu ocazia celor 28 de ani de la data adoptării Constituției Republicii Moldova și susține că ar fi una dintre cele mai progresive.
"M-am convins pe toată durata mandatului meu că avem o Constituție progresivă. Păcat că din anul 2013 membrii Curții au luat niște decizii care nu corespund normelor", a spus Pulbere.
De asemenea, fostul conducător al instituției responsabile de aplicarea legilor fundamentale a menționat că astăzi, în contextul regional, este foarte actual Articolul 11 care prevede neutralitatea Republicii Moldova și nu ar fi nevoie de modificare sau completarea al legii care este unul foarte clar.
"Pentru un om normal Articolul 11 din Constituție cu privire la neutralitate este clar și nu poate fi interpretat. Altă discuție nu mai trebuie să există. Se cere o lege și chiar o interpretare de Parlament ca să numai existe careva neclarități. Republica Moldova este un stat neutru și punct", a mai declarat Pulbere.
Constituția Republicii Moldova a fost adoptată pe 29 iulie 1994.
Fluxul de știri
0