Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Europa aplică voința Washingtonului în detrimentul său

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Abonare
În cadrul vizitei sale în Congo, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut declarații cu privire la acordul de la Istanbul, operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina, precum și despre situația din UE.
BUCUREŞTI, 25 iul – Sputnik. Referindu-se la situaţia din Uniunea Europeană, Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că Europa aplică voința Washingtonului în detrimentul său.

„În fiecare zi care trece, este tot mai clar spre ce fel de lume liberă vor liderii polonezi să atragă Ucraina, când toată Europa se supune celor dictate de Statele Unite, aplică voința Washingtonului în detrimentul enorm al propriei economii, a propriei lor sfere sociale. Aceasta este lumea liberă, are un preț”, a spus Lavrov în timpul unei conferințe de presă comune, după discuţiile cu Ministrul congolez de Externe.

„Nu sunt surprins că poziția Rusiei este prezentată distorsionat” în ceea ce priveşte acordul din Istanbul, mai spune Lavrov.
Lavrov susține că ridicarea restricțiilor de export și ajutorul Rusiei în exportul de cereale ucrainene nu împiedică Moscova să își continue operațiunea specială prin atacarea obiectivelor militare.
„Colegii noștri occidentali, în principiu, au devenit deja pricepuți în a prezenta orice știri în mod distorsionat, pentru a le putea folosi împotriva Rusiei, ceea ce nu mă mai surprinde”, a spus Lavrov, care a fost rugat să comenteze cu privire la acuzele Occidentului despre atacul rus asupra unei nave ucrainene în portul Odesa.
„Dacă vorbim despre episodul pe care l-ați menționat, care a avut loc la Odessa, nimic din angajamentele pe care Rusia și le-a asumat, chiar în acordurile semnate pe 22 iulie la Istanbul, nu ne împiedică să continuăm operaţiunea specială militară distrugând infrastructurile militare şi alte obiective militare”, a subliniat Lavrov.
De asemenea, Ministrul rus de Externe a declarat că nu există obstacole pentru exporturile de cereale din portul Odesa.
„În ceea ce privește obiectivele care au fost vizate de atacuri de înaltă precizie, acestea se află într-o parte separată a portului Odesa, în partea aşa-zis militară. Obiectivele au fost o navă de luptă ucraineană și un depozit de muniții unde fuseseră recent livrate rachete anti-navă Harpoon. Acestea fost livrate pentru a constitui o amenințare pentru Flota rusă a Mării Negre”, a spus Lavrov, care a adăugat că „aceste rachete Harpoon nu mai reprezintă o amenințare pentru noi acum”.
„Experții au confirmat ceea ce am spus de la început, că terminalul de cereale din portul Odesa este situat la o distanță considerabilă de unitatea militară. Nu există obstacole pentru [transportul] cerealelor, conform acordurilor semnate la Istanbul, încep să fie livrate pentru clienți”, a mai declarat ministrul rus de Externe.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2022
Editoriale
Dronele iraniene ”Shahed” s-ar putea întâlni cu ”Harmas” americane pe câmpul de luptă
Fluxul de știri
0